Hovedbygningens anden sal /
Tømrerarbejde
Fra Godsbanegård til kulturproduktionscenter / Transformation - 2010-2012
Fotograf og forfatter Kirsten Folke Harrits
_↓_
Billedserie: Hovedbygningens anden sal / Tømrerarbejde
Tømrerarbejde</br>
Tømrerarbejde
Billedserie:
Fra Godsbanens transformation. Foto: Kirsten Harrits
Klik på billederne →
Billedserie:
Tømrerarbejde
Fra Godsbanens transformation. Foto: Kirsten Harrits
Tømrerarbejde Tømrerarbejde
Tømreren Mikkel Holm arbejder med forstærkende jernprofiler til gipsplader. ”Stål og gips er bedre end træ med hensyn til brand. Men det er svært at tjene på arbejde med gips og stål, som tiderne er nu. Vi kører efter prislisten, fordi der er arbejdere nok. Hvis man målte op i kvadratmeter, skulle det ganges med 3-4. Derfor er vi på 175 kr. i timen. For 11 år siden startede en tømrer i firmaet til 185 kr.”
Tømrerarbejde Tømrerarbejde Tømrerarbejde Tømrerarbejde Tømrerarbejde Tømrerarbejde
”Kunsten er at holde modet oppe og få det til at fungere, så alle kan lave noget. Formanden skulle sætte mål op. Firmaet vil gerne, at vi får mere og mere ansvar for det, vi laver. Og så skal vi have fat i elektrikerne, så de får trukket kablerne, inden vi lukker. Det kunne have været et godt byggeri. Men når grupperne skal være selvstyrende, og ledelsen ikke giver ordentlig besked, så bliver arbejderne frustreret.” (Tømrer Finn Sørensen).
Tømrerarbejde
”Tagetagen var på grund af sliddet ekstremt autentisk, og det har vist sig ikke at være muligt at få det særpræg viderebragt i den her restaureringsproces. Så spærkonstruktionen er nu dækket til på grund af nutidens brandkrav og de funktioner, som er ønsket på tagetagen. En del af kulturarven er således præserveret for fremtiden.” (Arkitekt Finn Larsen)
Tømrerarbejde Tømrerarbejde Tømrerarbejde Tømrerarbejde Tømrerarbejde Tømrerarbejde Tømrerarbejde
Dette site er støttet af: