Gårdrummet
Fra Godsbanegård til kulturproduktionscenter / Transformation - 2010-2012
Fotograf og forfatter Kirsten Folke Harrits
_↓_
Billedserie: Gårdrummet
Gårdrummet</br>
Gårdrummet
Billedserie:
Fra Godsbanens transformation. Foto: Kirsten Harrits
Klik på billederne →
Billedserie:
Gårdrummet
Fra Godsbanens transformation. Foto: Kirsten Harrits
Gårdrummet
”Gårdrummet er kommet med som en slags foræring. Man får et uderum, et indre gårdrum, som binder alle bygningsdelene sammen: administrationsbygning, nord- og sydhal og midterbygning. Og så skal man finde ud af, hvordan man kommer til at bruge det.” (Arkitekt Torben Østergaard)
Gårdrummet Gårdrummet Gårdrummet Gårdrummet Gårdrummet Gårdrummet Gårdrummet Gårdrummet Gårdrummet Gårdrummet
”Vi har diskuteret den behandling, nordhallen har fået på indersiden mod nybygningen, hvor den er blevet pudset hvid, fordi den skulle isoleres. Er det så i orden helt at fjerne murstenene? Det havde været flot, hvis den stod i røde mursten. Men i forhold til anvendelse og energiforbrug var det øjensynligt ikke en mulighed eller til at betale. Man kan jo alt, hvis ellers man har midlerne til det. Men sådan et projekt handler også om at prioritere.” (Arkitekt Torben Østergaard)
Gårdrummet Gårdrummet Gårdrummet
En dag i oktober 2011 stod murerlærlingen Tim Voss og blandede mørtel i sydhallen. Jeg spurgte ham, om han vidste, hvordan den røde væg, der først havde fået isoleringens grågrønne farve, nu var blevet så hvid. Tim Voss var en af de fire, der havde lavet den. ”Skal du vide det fra bunden af?” ”Ja.” ”Først lagde vi et lag vådt puds, så spændes et net over, det gnides over med en spartel, så det bliver lige og jævnt. Pudset trænger gennem nettet. Det skal tørre, derefter et lag puds på, som køres sammen med nettet, så man ikke kan se det. Det hvide kommer på til sidst, når det andet er tørt, og det skal køres sammen i ét hug. Det tog tre timer for fire mand.” Det gik fotografens øje forbi.
Gårdrummet Gårdrummet Gårdrummet Gårdrummet Gårdrummet Gårdrummet Gårdrummet Gårdrummet
Dette site er støttet af: